Dag 1 Fotoskolan GBG - The next episode

Fotoskolan GBG / Permalink / 0
Japp. Som rubriken lyder, Line is back in school. Finally. Efter bara sisådär tre månaders lov efter en mycket trevlig student. Som jag redan berättat, säkert tusen gånger om, kom jag in på min drömutbildning. Fick dessutom detta besked under champagnefrukosten på studenten, väldigt trevligt. Och idag var alltså första dagen på Yrgos utbildning Yrkesfotograf. Det är en högre fotografisk utbildning ute på vackra Lindholmen i kära Göteborg. Att i morse hoppa på Öresundståget åt "fel" men ändå så rätt håll, kände lite konstigt. Min kärlek till LBS Varberg är så enormt stor, och självklart var saknaden efter den och alla där, extra stor en dag som denna. Men idag påbörjade jag ett nytt viktigt kapitel i mitt liv, mitt yrkesliv, i hemstaden. För det är ju faktiskt det här jag vill syssla med i framtiden. Faktiskt och faktiskt, kanske inte så "skräll". The next episode.

Men ja. Tåget kom i tid. Bussen kom i tid. Jag kom i tid. Alla kom i tid. Samlingen var kl 10. Vi var 24 elever. Alla kom i tid. Amazing! Men vi är alltså 24 riktigt grymma människor och fotografer i min klass. Noga utvalda ur en stor mängd ansökande, och det känns bara så otroligt fett att vara en utav dem som blev antagen. Speciellt nu när man fått höra vad alla andra klasskompisar hållit på med/fotograferat/har för ambitioner i livet osv. Under uppropet fick var och en presentera lite kort om sig själv, ålder, om man pluggat foto tidigare och lite smått och gott. Jag är alltså yngst. Den äldsta är 30 plus, sa hon. Bara en sån sak, sjukt fräckt med så stora åldersskillnader! Någon hade pluggat tre år foto i London, någon på gymnasiet som mig, en som gått på LBS i Lund, några med företag, ett par hade fotat mode, konstnärligt, arkitektur, dokumentärt, några hade gått på folkhögskola, osv. Alltså, jag har överösts med information och nya ansikten idag, men wow vilken klass och vilka människor. 

Jag får gåshud av att tänka på hur jäkla rätt jag har hamnat. Jag har hamnat i en klass där alla är likasinnade, alla är på olika men ändå lika nivå i sitt fotograferande, alla har höga ambitioner, alla har drivet jag älskar, alla är trevliga och framåt, alla har nog helt enkelt hamnat rätt. På lunchen satt jag och några tjejer från klassen och pratade om den enes fotograferande, och jag lärde mig en massa nya saker på bara en lunch, hallå, hur grymt!? Det där lilla lunch-mummlet man hör när man sitter och dagdrömmer, ni vet vad jag menar, när man hör ett litet sus av röster som pratar om olika grejer. I vårt lunchrum idag hördes bara fotografiska uttryck i röstsuset. Örongodis.

Men som sagt. Vi fick en massa information om utbildningen, kurserna, skolan, teknik, utrustning, schemat, resor och så vidare i all oändlighet. Man fick även välja om man ville leasa en Mac från skolan, och dessa delades ut idag. DOCK hade skolan enbart en viss mängd datorer inbeställda eftersom trycket på dem var så stora det här året. Därför fick vi dra "pennor" om vilka som skulle få sina nu och vilka som skulle få sina nästa vecka. Jag drog penna först. Fick jag allt utom röd var datorn min. Jag drog röd. BOM sa det. Först ut och drar röd. VILKA är oddsen? Otroligt ironiskt. Vi fick även bli fotograferade av två utav skolans tvåor till klasslistan. Att som fotograf bli fotograferad kan vara bland det värsta som finns. Men men.. Något vi fick reda på, som jag blev väldigt lycklig över, som med allt vi fick reda på, men lite extra lycklig över, var att EMMA ROCKFOTO SVENSSON kommer och gästföreläser hos oss i höst. Starstrucked af. Kommer bli grymt. Ryser redan nu. Fantastisk fotograf. För er som inte visste. 

Nåja. Mycket saker som kommer hända framöver och jag ska verkligen försöka skriva ned några ord om det allra mest minnesvärda. Bloggen är min ventilationsplattform. Juste, vi fick förresten vårt första fotouppdrag idag. Första dagen, I love it. Det bevisar att de ställer höga krav på oss och vet att vi gillar det. Grymt! Mer om den uppgiften inom kort. Den här måndagen var mycket trevlig. #trevligt

Bilderna nedan är inte mina vill jag påpeka, ville dock visa er hur fint det är här ute.
 
YRGO
Lindholmen. "Plugg-area". Mums.
 

XOXO
 
Till top