Fotoutställning: "Berätta varför GAIS är så speciellt"

GAIS / Permalink / 0
Slut på att hålla andan. Jag släpper bomben. Dags för utställning numbah two for me. För er som missade GAIS Julmarknad 2013, missade även min första fotoutställning i samband med julmarknaden. En utställning där jag överöste er med bilder på allt och alla från den då gångna säsongen. År 2014 valde jag att inte medverka med någon utställning på grund av det då pågående boksläppet av GAIS Fotobok 2014 och resan till Australien. Detta året är bilderna dock back on track. Och den här utställningen är något utöver det vanliga. 
 
GAIS.nu, där idéerna föds. Jag läste meningen "Berätta varför GAIS är så speciellt" på det kolsvarta forumet där människor anonymt täcker över sin Teddybjörnsfasad med något coolt nickname. Där människor antingen hissar folk till skyarna eller förbereder för kraschlandning i vilken sekund som helst. Jag älskar den totalt förvirrande miljön i forumet, som kastar runt ens känslor likt en tvättmaskins omtumlande hastighet. Jag älskar att det faktiskt finns ett forum för folk som offentligt anonymt vill påvisa sin smarthet, kunnighet och/eller idioti. Det är blandningen av de olika folktyperna som gör allt så intressant, och det är där svaret på frågan "Berätta varför GAIS är så speciellt", börjar... 

Jag har valt att döpa utställningen för "Berätta varför GAIS är så speciellt" just på grund av en kommentar jag läste på GAIS.nu. Utställningen har sin grund och sin idésättning i just det forumet, och baseras på supportrars kommentarer ute i den fantastiska cyberrymden. Och inte nog med att utställningen kommer ha sin premiärvisning under GAIS Julmarknad den 20:e december, kommer bilderna dessutom hängas hos sportbaren Franke's i stan! Yeah, ni läste rätt. Hur fett!? Otroligt fett! Ni kommer alltså kunna ta del utav utställningen under en hittills obestämd tid hos det välkända GAIS-stället Franke's på Stampen, efter att utställningen i Nordstan avklarats. Exakt datum för färdig upphängning hos Franke's kommer längre fram att presenteras.
 
Bilderna som kommer ställas ut och hängas upp kommer vara till försäljning efter att upphängningsperioden avklarats hos Franke's. Varje tavla kommer vara ett unikt exemplar, vilket beteyder att det enbart kommer finnas en kopia från varje utställd bild. Bilderna kommer ramas in, fotografsigneras och märkas samt säljas inramade till ett fast grundpris. Först till kvarn är det som gäller vid utställningen och upphängningen. 

Mer information kring själva utställningen i form av kontext och dylikt, får ni helt enkelt uppleva den 20:e december under GAIS Julmarknad i Nordstan. Vi ses där! 
 
 
Till top