Undervattensfoto med GoPro/Fuji

Fotoskolan GBG / Permalink / 0
Två veckor är redan avklarade i skolan. Och mycket har hänt. Första veckan jobbade vi med ett projekt som kallas för det årliga sammanslaget ihop med Reklam och Event. Vi fick i uppdrag att ta fram ett koncept för Sjöräddningssällskapets kommande barnklubb. Ska inte gå in på djupet, höhö, för mycket utan istället visa bilder. I min grupp kom vi fram till att action och undervattensbilder skulle få bli vårt signum. Vilket passade mig som gruppens fotograf väldigt väldigt bra. På ett ögonblick befann jag mig ute hos farmor och farfar för att fotografera i deras pool. Jag ville få fram en havsliknande känsla med korallfeeling i färgerna eftersom vår barnklubb hade en sjöhäst som maskot. Allt skulle gå hand i hand. 

Och vem har sagt att man måste ha en systemkamera och ett undervattenshus för att kunna ta acceptabla undervattensbilder? Inte jag i alla fall. Jag använde mig istället av en GoPro och en Fuji undervattenskamera som jag köpte till Aussie för två år sedan. Och dem skötte sitt jobb alldeles utmärkt. En väldigt rolig historia bakom bilderna jag visar nedan är att ovanför vattenytan, vid poolkanten, stod farmor med högtryckstvätten i högsta hugg för att skapa alla fantastiska bubblor! Man kan väl säga såhär, farmor var minst lika blöt som mig när fotograferingen var klar. Det var ett väldigt spännande ljud under ytan när den härjade. Men vad gör man inte för att få den perfekta bilden? Nåväl. Farmor skötte bubblandet precis utefter mina önskemål under ytan, och jag fick verkligen testa på mina kunskaper att hålla andan. Fotograferingen tog allt som allt en timme med fyra fotoomgångar. Eftersom man inte kan ta del av bilderna direkt i GoPron var vi tvungna att springa till datorn, ladda över, välja ut snabbt och hoppa i igen, fyra gånger. Ett intressant arbetsflöde. 

Och jag är galet glad över att solen var framme denna eftermiddag eftersom det blev ett skönt ljus i bilderna. Risken fanns att det skulle bli platt, grått och grumligt men utefter resultaten nedan kan jag starkt rekommendera actionkamerorna. Allt handlar om hur man hanterar det och inte ger upp när man ser de första bilderna. 
 
 
 
 
Behind the water; Farmor med högtryckstvätten
Behind the water; Yours truly
 
 
Och här är actionbilden som var tänkt som annonsbild till barnklubben. Fotad nere vid operan i stan från en bänk. Jag bokstavligen låg ned och tog den här bilden. Men så fort den var fångad kände vi alla att det var den som gällde. Och den feelingen ska man ha inför varje bild man visar. 
 
 
Till top